در هفتهای که گذشت، جو بازار از یک سو و افزایش احتمال برای تشدید نرخ بهره از سوی دیگر، منجر به تقویت دلار و شاخص آن شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «افایکس استریت»، دلار آمریکا (USD) در نیمهی دوم هفته تقویت شد و شاخص دلار نیز در روز جمعه برای اولین بار طی یک هفته، به بالای سطح ۱۰۲.۰۰ صعود کرد.
از یک سو، جو بازار ریسکگریز به دلار کمک میکند تا موقعیت تقاضا را به عنوان پناهگاه امن بهبود دهد و از سوی دیگر، شرطبندیهای فدرال رزرو جنگطلب باعث تقویت بیشتر این ارز میشود.
دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که شاخص قیمت اصلی هزینههای مصرف شخصی (PCE) که معیار تورم ترجیحی فدرال رزرو است، از ۴.۷ درصد در آوریل به ۴.۶ درصد در ماه مارس کاهش یافته است. این رقم بالاتر از انتظار ۴.۵ درصدی بازار بود.
علاوه بر این، دادههای منتشرشده توسط ادارهی آمار کار ایالات متحده نشان داد که شاخص هزینهی اشتغال، هزینههای غرامت برای کارگران غیرنظامی، به میزان ۱.۲ درصد در سه ماههی اول افزایش یافته است، که قویتر از افزایش ۱ درصدی ثبتشده در سه ماههی قبل است.
تجزیه و تحلیل تکنیکال: شاخص دلار آمریکا چشم انتظار بهبودی بیشتر است
شاخص دلار آمریکا (DXY) روز جمعه، برای اولین بار در ۱۰ روز گذشته به بالای میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه (۲۰-SMA) که در حال حاضر نزدیک ۱۰۱.۸۰ قرار دارد، صعود کرد. علاوه بر این، شاخص قدرت نسبی (RSI) در نمودار روزانه به ۵۰ افزایش یافت که نشاندهندهی عدم علاقهی فروشنده است.
در صورتی که شاخص دلار آمریکا (DXY) بتواند هفته را بالای ۱۰۱.۸۰ به پایان برساند، میتواند بهبودی طولانی را به سمت ۱۰۲.۶۰ (سطح استاتیک) و ۱۰۳.۰۰ (SMA-50 روزه، و SMA-100) امتداد دهد.
اگر فروشندگان از سطح ۱۰۱.۸۰ دفاع کنند و اجازه ندهند که شاخص بالاتر از آن سطح قرار گیرد، زیان بیشتری به سمت ۱۰۱.۰۰/۱۰۰.۸۰ (سطح روانی، سطح ایستا، پایینترین حد چند ماهه در ۱۴ آوریل) و ۱۰۰.۰۰ (سطح روانی) مشاهده میشود.
سیاست فدرال رزرو چگونه بر دلار آمریکا تأثیر میگذارد؟
فدرال رزرو ایالات متحده دو وظیفه دارد: حداکثر اشتغال و ثبات قیمت. در این بین، فدرال رزرو از نرخ بهره به عنوان ابزار اصلی برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکند، اما باید سطح تعادل را نیز حفظ کند. اگر فدرال رزرو نگران تورم باشد، سیاست خود را با افزایش نرخ بهره از حیث افزایش هزینهی استقراض و تشویق پسانداز سختتر میکند.
در این سناریو، دلار آمریکا (USD) احتمالاً به دلیل کاهش عرضهی پول، ارزش پیدا میکند. از سوی دیگر، اگر فدرال رزرو به دلیل کندی فعالیت اقتصادی، نگران افزایش نرخ بیکاری باشد، میتواند تصمیم بگیرد که سیاست خود را از طریق کاهش نرخ بهره کاهش دهد. نرخ بهرهی پایینتر علاوه بر اینکه منجر به رشد سرمایهگذاری میشود، به شرکتها نیز اجازه میدهد افراد بیشتری را استخدام کنند. در این صورت پرواضح است که انتظار میرود دلار ارزش خود را از دست بدهد.