کاهش ارزش دلار آمریکا در روز دوشنبه، حمایت اندکی از ارزهای آسیایی به عمل آورد و اکثر این ارزها در محدودهی محدودی حرکت کردند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «اینوستینگ» کاهش ارزش دلار آمریکا در روز دوشنبه، حمایت اندکی از ارزهای آسیایی به عمل آورد و اکثر این ارزها در محدودهی محدودی حرکت کردند.
البته تنها ین ژاپن توانست از این سناریو به قدر کافی منتفع شود و با توجه به تقاضای پناهگاه امن و چشمانداز افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن، به شدت تقویت شد.
ارزهای دیگر همچون یوان چین نیز به طور چشمگیری افزایش یافتند که این امر عمدتاً ناشی از بهبود فراتر از انتظار بانک مرکزی بود.
در این بین، نگرانیهای فزایندهای نسبت به کاهش رشد اقتصادی ایالات متحده جریان داشت.
شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار هر کدام ۰.۳ درصد در معاملات آسیایی سقوط کردند و به پایینترین سطح خود در ۴ و نیم ماه گذشته رسیدند.
گفتنی است بدتر شدن شرایط اقتصادی در ایالات متحده، دلار را دستخوش کاهش تقاضای پناهگاه امن کرد.
ابزار نظارت بر نرخ گروه CME نشان داد که معاملهگران هماکنون با احتمال ۷۴ درصدی، کاهش نرخ بهره به میزان ۵۰ واحد پایه در ماه سپتامبر را در نظر دارند که البته قیمتگذاریهای قبلی بر روی کاهش ۲۵ واحدی بود.
با این حال، انتظار میرود بانک مرکزی در سال جاری به دلیل نگرانی از کندشدن رشد اقتصادی، نرخ بهره را در مجموع ۱۰۰ واحد کاهش دهد. چنین سناریویی نشانهی بدی برای دلار است و قدرت ارزهای آسیایی را به تصویر میکشد.
ز آنجا که مجموعهای از آمارهای ضعیف اقتصادی از سوی ایالات متحده، بر میزان نگرانیها در مورد کندشدن رشد افزود و تا حد زیادی خوشبینی نسبت به کاهش نرخهای بهره را جبران کرد، فروش مستمر داراییهای ریسکمحور، به گرایش به سمت بازارهای منطقهای آسیب زد.
اما ریسکپذیری ضعیف باعث شد اکثر واحدهای آسیایی در روز دوشنبه عقبنشینی کنند. جفت دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) قبل از نشست بانک مرکزی در روز سه شنبه، ۰.۲ درصد سقوط کرد. انتظار میرود بانک مرکزی در این نشست در پی انتشار دادههای اخیر که بیانگر کاهش اندک تورم است، نرخها را بدون تغییر نگه دارد.
ین ژاپن در روز دوشنبه بهترین عملکرد را در آسیا داشت و جفت دلار/ین (USD/JPY) با افت ۱.۴ درصدی به ۱۴۴.۵۳ ین رسید که ضعیفترین سطح آن از اواسط ژانویه تلقی میشود.
پس از آنکه بانک مرکزی ژاپن هفتهی گذشته نرخ بهره را افزایش داد و اعلام کرد که در بحبوحهی رشد تورم و مخارج، قصد دارد در سال جاری میلادی نرخها را بیشتر کند، ین سودهای اخیر در برابر دلار را امتداد داد.
به علاوه، صورتجلسهی ژوئن BOJ که اوایل روز دوشنبه منتشر شد، موضع غیرمنتظرهای را برای رویکرد BOJ ارائه کرد. البته نقش دادههای شاخص مدیران خرید را نمیتوان نادیده گرفت که نشاندهندهی بازگشت چشمگیر فعالیتهای بخش خدمات ژاپن بود که انعطافپذیری در اقتصاد را منعکس میکرد.
جفت دلار آمریکا/وون کره جنوبی (USD/KRW) نیز با ۰.۲ درصد افزایش همراه بود، در حالی که جفت دلار/روپیه (USD/INR) در بالاترین حد خود باقی ماند.
و در نهایت، جفت دلار آمریکا/یوان چین (USD/CNY) 0.3 درصد سقوط کرد و به پایینترین حد در ۶ ماه گذشته رسید، که بخش عمدهی این کاهش به دلیل قدرت ناشی از اصلاح نقطه میانی قویتر از حد انتظار توسط PBOC اتفاق افتاد. بانک مرکزی همچنین در ماه ژوئیه به مداخله در بازارهای ارزی دست زد. علاوه بر اقدام به مداخله در بازارهای ارزی توسط بانک مرکزی در ماه ژوئن، یک رشته آمار ضعیف از اقتصاد چین نیز به یوان ضربه زد.
اما دادههای PMI خصوصی در روز دوشنبه، انعطافپذیری در بخش خدمات این کشور را نشان داد.