با اعلام مقامات بانک مرکزی ژاپن مبنی بر تداوم مواضع منفی خود، ین ژاپن با کاهش ۰.۷ درصدی به عنوان بدترین ارز آسیایی در روز جمعه انتخاب شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز نقل از اینوستینگ، ین ژاپن در روز جمعه به شدت سقوط کرد؛ این روند نزولی زمانی اتفاق افتاد که مقامات بانک مرکزی ژاپن، پایبندی به مواضع منفی خود را اعلام کردند.
پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن، نرخ بهره را در پایینترین حد خود نگه داشت و خاطرنشان کرد که به سیاستهای کاهش کمی و کنترل منحنی بازدهی خود ادامه خواهد داد، ین بدترین ارز آسیایی در آن روز بود و با کاهش ۰.۷ درصدی به پایینترین حد یک هفتهای رسید.
پس از این حرکت، بازده اوراق قرضهی ۱۰ سالهی ژاپن افزایش یافت و نزدیک بود تا سقف ۰.۵ درصدی را آزمایش کند، زیرا BOJ اعلام کرد فعلاً با صبر و حوصله، سیاستهای تطبیقی خود را حفظ خواهد کرد.
در حالی که دادههای جداگانه حاکی از آن بود که تورم در توکیو در آوریل بیش از حد انتظار رشد کرد و راه خود را به سمت بالاترین سطح در ۴۰ سال اخیر امتداد داد، این بانک همچنین پیشبینی تورم خود را برای سال مالی ۲۰۲۳ تقویت کرد.
گفتنی است که افزایش تورم میتواند این بانک را تحت فشار قرار دهد تا سیاستهای بالقوهی سختتر را در اواخر سال جاری میلادی اعمال کند، اگرچه این بانک با اعلام یک بازنگری یک ساله در سیاستهای پولی، چنین انتظاراتی را خنثی کرده است.
از سوی دیگر، ارزهای آسیایی گستردهتر نیز تحت فشار نگرانیهای مجدد از افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو قرار گرفتند. به طوری که این ارزها گرچه قرار بود هفته را با کاهش قیمت به پایان برسانند، در روز جمعه در محدودهی یکسان به پایین حرکت کردند.
گفتنی است که سرمایهگذاران برای افزایش ۲۵ واحدی نرخ پایه توسط فدرال رزرو در هفتهی آینده آماده میشوند.
یوان چین ۰.۲ درصد افزایش یافت و اندکی از پایینترین سطح یک ماههی خود که در اوایل هفته بدان رسیده بود، بهبود یافت، در حالی که وون کره جنوبی ۰.۱ درصد افزایش یافت.
دلار استرالیا ۰.۲ درصد کاهش یافت، زیرا نظرسنجی رویترز نشان داد که انتظار میرود بانک مرکزی نرخ بهره را در هفتهی آینده ثابت نگه دارد.
شاخص دلار آمریکا و معاملات آتی شاخص دلار اگرچه هر کدام حدود ۰.۲ درصد افزایش یافتند، اما به دنبال سیگنالهای ضعیف در اقتصاد ایالات متحده به سمت زیان هفتگی پیش رفتند.
دادههای روز پنجشنبه نشان داد که بزرگترین اقتصاد جهان در سه ماههی اول، در بحبوحهی فشار تورم و نرخهای بهرهی بالا، با سرعت کمتر از حد انتظار رشد کرد. البته پس از انتشار این دادهها، دلار تا حد زیادی ثابت بود.
آنچه مسلم است نشانههای تورم چسبنده، همراه با قدرت در بازار کار، به فدرال رزرو انگیزهی بیشتری برای افزایش نرخ بهره میدهد.
با توجه به اینکه فدرال رزرو تاکنون هیچ سیگنالی مبنی بر اینکه قصد دارد از موضع جنگطلبانهی خود صرفنظر کند، ارائه نکرده است، بازارها در حال حاضر، در مورد مسیر سیاست پولی پس از نشست ماه می نامطمئن هستند.