تاریخ: ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵

ین و دلار استرالیا، دو قطب مخالف قدرت

در حالی که بازده اوراق قرضه در سراسر منحنی کاهش یافته، شاخص دلار امروز در سطح ۱۰۲.۳۰ معامله می‌شود؛ جفت‌ارزهای کلیدی نیز نوسانات زیادی داشته‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز و براساس یادداشت خبری-تحلیلی سایت «اف‌ایکس استریت»، دلار آمریکا در حال تلاش برای تمدید بهبودی V شکل روز چهارشنبه است و این در حالی است که ضعف مستمر بازده اوراق قرضه‌ی خزانه‌داری آمریکا در بحبوحه‌ی ریسک‌گریزی، بر بازار حاکم است.
از آنجایی که بازارهای آسیایی، شاخص‌های وال استریت پایین‌تر را دنبال می‌کنند، جریان‌های مخاطره‌آمیزی بر امور بازار غالب شده‌اند. شاخص‌های اصلی ایالات متحده بیش از ۱% از دست دادند، زیرا نگرانی‌هایی نسبت به رکود بالقوه ایالات متحده در پی داده‌های ناامیدکننده‌ی هزینه‌های مصرف‌کننده و صنعتی ایالات متحده ایجاد شده است.
از یک سو بازده اوراق قرضه‌ی خزانه‌داری در سراسر منحنی کاهش یافته و از سوی دیگر، به دلیل تصمیم بانک مرکزی ژاپن (BoJ) مبنی بر عدم ایجاد تغییر در سیاست کنترل بازده و انتظارات پائین‌تر از فدرال رزرو آمریکا در مورد افزایش نرخ، فروش ارزان اخیر در بازدهی جهانی رقم خورده است.
در زمان نگارش این مقاله، بازده اوراق قرضه دو ساله‌ی خزانه‌داری ایالات متحده در پایین‌ترین سطح خود از اکتبر ۲۰۲۲، نزدیک به ۴.۰ درصد معامله می‌شود، در حالی که معاملات آتی S&P 500 آمریکا ۰.۱۲ درصد در روز کاهش یافت. شاخص دلار آمریکا نیز کاهش یافته و سودهای اولیه را حذف کرده است و به صورت ثابت در حدود سطح ۱۰۲.۳۰ معامله می‌شود.
در سطح فارکس (FX)، ین ژاپن قوی‌ترین و دلار استرالیا ضعیف‌ترین ارز هستند. ناگفته نماند از آنجا که بازارها درحال هضم و پذیرش مذاکرات بانک مرکزی هستند، ترس از رکود مجدد وضعیت امن، ین را تقویت می‌کند. در همین راستا، جفت دلار/ین (USD/JPY) با تحمل فشار فروش شدید در معاملات اولیه‌ی اروپا، سطح ۱۲۸.۰۰ را تسلیم کرد.

دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) و دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) از ضربه‌ی ناشی از عوامل بنیادی داخلی متزلزل شده‌اند. داده‌های اشتغال استرالیا ناامیدکننده بود، به طوری که تعداد استرالیایی‌های شاغل، در مقایسه با ۲۲.۵ هزار و ۶۴ هزار نفر قبلی، ۱۴.۶ هزار نفر در دسامبر کاهش یافت. نرخ بیکاری استرالیا در دسامبر، در مقابل ۳.۴% مورد انتظار، به ۳.۵% افزایش یافت، و این در حالی است که نرخ مشارکت از ۶۶.۸ به ۶۶.۶% کاهش یافت. مسلم است که داده‌های شغلی تاسف‌برانگیز بر انتظارات بانک مرکزی استرالیا (RBA) برای افزایش نرخ تاثیر گذاشت و دلار استرالیا/دلار (AUD/USD) را به نزدیکی سطح ۰.۶۹۰۰ رساند.
در چشم‌انداز ارز نیوزیلند، پس از اینکه جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزلند، اعلام کرد که در ۷ فوریه، درست پیش از انتخابات سراسری ۱۴ اکتبر، از مقام رهبری کناره‌گیری خواهد کرد، جفت دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) به ۰.۶۴۰۰ سقوط کرد.
در جاهای دیگر، دلار آمریکا/دلار کانادا (USD/CAD) در بحبوحه‌ی کاهش ارزش دلار آمریکا و کاهش قیمت WTI در حدود ۱.۳۵۰۰ ثابت باقی مانده است. شایان ذکر است که نفت آمریکا در بحبوحه‌ی خطرات رکود، تاکنون با ۱.۲۵ درصد کاهش به ۷۸.۵۳ دلار رسیده است.

و اما از منظر ارز واحد، یورو/دلار آمریکا به منظور دریافت سرنخ‌های تازه در مورد مسیر افزایش نرخ بهره، در انتظار سخنرانی کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) در حدود ۱.۰۸۰۰ در نوسان است. در عین حال، فعالان بازار داده‌های حساب جاری منطقه یورو و حساب‌های سیاست پولی بانک مرکزی اروپا را مورد بررسی دقیق قرار خواهند گرفت.
در کنار این جفت‌ارزها، پوند/دلار (GBP/USD) در بحبوحه‌ی ریسک‌گریزی از بالاترین رقم پنج هفته‌ی گذشته عقب‌نشینی می‌کند و پایین‌تر از سطح ۱.۲۳۵۰ معامله می‌شود. تنها داده‌ی مربوط به پوند (استرلینگ) در این پنج‌شنبه، نظرسنجی شرایط اعتباری سه ماهه‌ی چهارم بانک مرکزی انگلستان (BoE) است. اگرچه معامله‌گران به منظور ایجاد انگیزه‌های تجاری جدید، منتظر مطالبات بیکاری ایالات متحده، داده‌های مسکن و سخنرانی‌های فدرال رزرو خواهند بود.
در بازار فلزات گرانبها نیز، قیمت طلا پیرو کاهش بازده اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات متحده، بالاتر از سطح ۱۹۰۰ دلار قرار گرفت؛ چرا که سرمایه‌گذاران به ارزیابی احتمال کاهش سرعت افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، توجهی ویژه دارند.
در چشم‌انداز ارزهای دیجیتال، بیت کوین به پایین‌ترین سطح خود رسیده است، اما همچنان از سودهای جزئی خود دفاع می‌کند و در زیر سطح ۲۱۰۰۰ دلار معامله می‌شود، در حالی که اتریوم در میان کاهش ریسک‌پذیری، به کشمکش خود در بالای مرز ۱۵۰۰ دلار ادامه می‌دهد.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید