با وجود نگرانیهای اقتصادی، قیمت نفت امروز توانست پس از دو جلسهی زیانبار، افزایش یابد؛ نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت نیز با افزایش مواجه شدند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، در بحبوحهی ضعف دلار و با ظهور سرمایهگذاران برای خرید پس از دو جلسه زیان شدید، قیمت نفت روز پنجشنبه دوباره افزایش یافت، اگرچه نگرانیهای اقتصادی مانع از بهبود بیشتر شد.
بهای آتی نفت برنت تا ساعت ۰۴:۰۰ به وقت گرینویچ با ۷۵ سنت یا ۱.۰ درصد افزایش به ۷۸.۵۹ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۷ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش به ۷۳.۶۱ دلار در هر بشکه رسید.
کاهشهای بزرگ در دو روز گذشته ناشی از نگرانیها در مورد رکود بالقوه جهانی بود، به ویژه از آنجایی که سیگنالهای اقتصادی کوتاهمدت در دو مصرفکنندهی بزرگ نفت جهان، ایالات متحده و چین، متزلزل به نظر میرسید.
جون رانگ ییپ (Jun Rong Yeap)، استراتژیست بازار در IG خاطرنشان کرد: «پس از فروش سنگین از ابتدای هفته، به نظر میرسد که قیمت نفت در تلاش است تا صبح امروز از ضعف دلار آمریکا استفاده کند تا زیانهای اخیر تا حدی جبران شود.»
وی افزود: «دومین ماه انقباض در PMI تولیدی ایالات متحده همچنان منعکسکنندهی کندی مداوم در فعالیتهای اقتصادی است که ممکن است خریداران را از بازار دور کند.»
بر اساس دادههای Refinitiv Eikon، کاهش تجمعی بیش از ۹ درصدی برنت و WTI در روزهای سهشنبه و چهارشنبه، بزرگترین زیان دو روزه در آغاز سال بود که از سال ۱۹۹۱ تاکنون اتفاق افتاده است.
با انعکاس روند نزولی کوتاهمدت، قراردادهای نفتی معیار در معاملات آسیایی در روز پنجشنبه دوباره به کانتانگو بازگشتند، به این معنی که قیمتهای نقدی کمتر از قیمتهای تحویل ماهها بعد بود.
از سوی دیگر، دادههای اقتصادی رسیده از ایالات متحده نیز بر قیمتها تأثیر گذاشت؛ زیرا تولیدات ایالات متحده در ماه دسامبر بیشتر کاهش یافت. علاوه بر آن، شاخص مدیران خرید ISM (PMI) بخش تولید برای دومین ماه متوالی در نوامبر کاهش یافت و از ۴۹.۰ به ۴۸.۴ رسید. موسسه مدیریت تامین (ISM) اعلام کرد که این ضعیفترین میزان از ماه می ۲۰۲۰ بوده است.
در همان زمان، یک نظرسنجی از وزارت کار ایالات متحده نشان داد که فرصتهای شغلی کمتر از حد انتظار کاهش یافته است و این نگرانی را برانگیخت که فدرال رزرو از بازار کار فشرده به عنوان دلیلی برای بالا نگهداشتن نرخ بهره به مدت طولانیتری استفاده کند.
گفتنی است در حالی که کووید-۱۹ از طریق چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان در حال عبور است، نگرانیها در مورد اختلالات اقتصادی بر بدبینیها در مورد قیمتهای نفت خام افزوده است.
دولت چین سهمیههای صادراتی فرآوردههای نفتی پالایششده را در اولین مرحله برای سال ۲۰۲۳ افزایش داد که بیانگر انتظارات ضعیف تقاضای داخلی است.
در عین حال، ضعف دلار به حمایت از قیمت نفت کمک کرد، زیرا معمولاً با ارزانترشدن کالاهای دلاری برای دارندگان ارزهای دیگر، تقاضا افزایش خواهد یافت.