تاریخ: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۹:۲۲

یک گام صعودی برای نفت

در پی رشد بخش خدمات و انتظاراتی مبنی بر کاهش تولید، بهای نفت خام، نفت برنت و وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با افزایش روبرو شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز پنج‌شنبه اندکی بهبود یافت، البته همچنان نتوانست کاهش بیش از ۹ درصدی در سه روز گذشته را جبران کند. بهای معاملات آتی برنت با ۱۷ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش به ۷۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید. البته، از روز جمعه، برنت به تدریج بیش از ۹ درصد کاهش یافت و اوایل روز پنج‌شنبه نیز به سطح ۷۱.۲۸ دلار رسید.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با ۲ سنت افزایش به ۶۸ دلار و ۶۲ سنت در هر بشکه رسید. WTI از جمعه تا روز چهارشنبه تقریباً ۱۱ درصد کاهش یافت و اوایل روز پنج‌شنبه به ۶۳.۶۴ دلار سقوط کرد.
آنچه مسلم است در این هفته دو عامل منجر به سقوط قیمت‌ها شد: اول آنکه نشانه‌هایی از رشد ضعیف تولید در چین، بزرگترین واردکننده‌ی نفت جهان، چشم‌انداز قیمت‌ها را تیره و تار کرد و و سپس آمریکا، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌ی نفت جهان، نرخ‌های بهره را در روز چهارشنبه به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۷ رساند که خود به منزله‌ی تهدید رشد اقتصادی آینده است.
با نگاهی به بازارهای مالی می‌توان دریافت که نگرانی‌های تقاضا در مصرف‌کنندگان اصلی سیگنال‌هایی را تحت تأثیر قرار داد که مبنی بر امکان توقف افزایش نرخ بهره بود.

البته با تمام این‌ها، با وجود رشد مثبت نسبی در بخش خدمات ایالات متحده و انتظارات مبنی بر اینکه کاهش تولید توسط تولیدکنندگان اصلی که از این ماه آغاز شده، عرضه را محدود خواهد کرد، سرمایه‌گذاران و تحلیلگران برای خرید مجددأ به بازار برمی‌گردند.
ادوارد مویا، تحلیلگر OANDA با تأکید بر اخبار بد موجود در حوزه‌ی عرضه و تقاضا می‌گوید: «نفت در حال یافتن حمایت‌هایی است.» 
همانطور که انتظار می‌رفت، فدرال رزرو نرخ بهره را یک چهارم درصد افزایش داد، البته بر این نکته هم اذعان داشت که ممکن است برای دادن فرصت به مقامات به منظور ارزیابی پیامدهای ورشکستگی اخیر بانک‌ها، افزایش بیشتر را متوقف کند و علاوه بر آن، منتظر شفاف‌سازی در مورد اختلاف بر سر افزایش سقف بدهی ایالات متحده نیز هست.
بدیهی است که سقوط سومین بانک ایالات متحده از ماه مارس، به دلیل ناتوانی مقامات در مدیریت افزایش نرخ بهره، بر کل بازارهای مالی تأثیر گذاشته است.
سازمان کشورهای صادرکننده‌ی نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه، گروهی موسوم به اوپک پلاس، کاهش تولید داوطلبانه‌ی خود را در حدود ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز در ابتدای ماه جاری آغاز کردند و انتظار می‌رود این کاهش‌ها از بازاری که به سمت دوره‌ی اوج تقاضا در تابستان می‌رود، حمایت کند. 
به علاوه، مویا بر این باور است که از قرار معلوم، اوپک پلاس فشار خواهد آورد تا در نهایت بگوید قادر است که سهمیه‌های کاهش تولید را برآورده کند و احتمالاً از تصمیم خود برای کاهش‌های بیشتری که در راه است، پرده برخواهد داشت».
از سوی دیگر، نگرانی‌های تقاضای چین همچنان بر بازار تاثیر می‌گذارد، به‌ویژه پس از آنکه بررسی‌های بخش خصوصی در روز پنج‌شنبه حاکی از آن بود که فعالیت کارخانه‌ها در آوریل به‌دلیل کاهش تقاضای داخلی به‌طور غیرمنتظره‌ای کاهش یافته است.
سرمایه‌گذاران همچنین منتظر تحولات بانک مرکزی اروپا هستند که قرار است برای هفتمین جلسه‌ی متوالی در روز پنج‌شنبه نرخ بهره را افزایش دهد.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید