شنبه, ۶ مرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-07-27
تبلیغات
کد خبر: 6681 |
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵ |
31 بازدید
1
ارسال به دوستان

شیر مادر که سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است، برای تغذیه ی نوزاد و همزمان، تقویت دستگاه ایمنی بدن او طراحی شده است. اما همین ها کافی نیست تا وسوسه شوید که خودتان هم کمی از آن را امتحان کنید؟ در اقدامی نسبتاً عجیب، این روزها سلبریتی ها در تلاش برای دستیابی به […]

شیر مادر که سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است، برای تغذیه ی نوزاد و همزمان، تقویت دستگاه ایمنی بدن او طراحی شده است.
اما همین ها کافی نیست تا وسوسه شوید که خودتان هم کمی از آن را امتحان کنید؟
در اقدامی نسبتاً عجیب، این روزها سلبریتی ها در تلاش برای دستیابی به خواص شیر مادر برای دستگاه ایمنی بدن، به نوشیدن این نوع شیر روی آورده اند.
کورتنی کارداشیان، بزرگ ترین خواهر در میان خواهران معروف کارداشیان، که در امتحان کردن ترندهای سلامتی نامتعارف مسبوق به سابقه است، هفته ی گذشته اذعان کرد که به دلیل داشتن حالت تهوع، یک لیوان از شیر خودش خورده است.

کورتنی ۴۴ ساله که نزدیک به ۵ ماه قبل از همسر موزیسینش، تراویس بارکر، صاحب پسری به نام راکی ترتین شده است، با اذعان به این موضوع در استوری اینستاگرامش، دنبال کنندگان بیش از ۲۲۴ میلیونی صفحه اش را شگفت زده کرد.
او در استوری اینستاگرامش نوشت: «همین الان یک لیوان از شیر خودم خوردم چون حالت تهوع داشتم.»
اما او اولین چهره ی مشهوری نیست که شیر مادر را امتحان می کند. برودی جنر، برادر ناتنی خواهران کارداشیان (فرزند پدر خواهران کارداشیان، بروس جنر از زنی دیگر) که یک چهره ی تلویزیونی است هم به استفاده از شیر شریک زندگی اش، تیا بلانکو در قهوه ی صبحگاهی اش اذعان کرده است.
برودی در ویدئویی در یوتیوب مزه ی شیر شریک زندگی اش را خوشمزه توصیف و اذعان کرد که از آن به جای شیر بادامش که تمام شده بود، استفاده کرده بود.
علاوه بر این، جنیفر آنیستون هم در سال ۲۰۱۴ در برنامه ی تلویزیونی جیمی کمل اذعان کرده بود که شیر مادر را امتحان کرده است.

همچنین چندی قبل، فرن مک کان، ستاره تلویزیونی انگلیسی که مدتی است صاحب دختری به نام فنتی شده، در یک برنامه تلویزیونی با اذعان به امتحان کردن شیر خودش، آن را به یک «طلای مایع» تشبیه کرد.
فرن همچنین گفت که پس از تولد دخترش پرستارها به او توصیه کردند که از شیر خودش به عنوان درمانی مانند کمک های اولیه استفاده کند. او در اینباره گفت: «وقتی فنتی به دنیا آمد، کمی آبریزش چشم داشت. پرستارها به من گفتند که یک مقدار از شیر خودم به چشم هایش بزنم. اگر شریک زندگی ام تاول می زد، یک مقدار از شیر خودم به آن می زدم و در عرض چند لحظه خوب می شد.»
۸۸ درصد از شیر مادر را آب تشکیل می دهد اما ۱۲ درصد باقیمانده ی آن شامل تمام چیزهایی می شود که یک نوزاد برای رشد به آن ها نیاز دارد، مانند کربوهیدرات، چربی، پروتئین و مواد معدنی.
به گفته ی سرویس سلامت ملی انگلیس، هر مقداری از شیر مادر برای نوزاد مفید است و ریسک ابتلا به برخی عفونت ها را در نوزاد کاهش می دهد.
به علاوه، به گفته ی این سرویس، تغذیه ی فرزند با شیر مادر خطر وقوع سندرم مرگ ناگهانی نوزادان و ابتلا به دیابت کودکان و سرطان خون را در او کاهش می دهد.
گرچه شیر مادر برای بزرگسالان طراحی نشده، اما تحقیقات علمی ای درباره ی فواید احتمالی آن صورت گرفته است.
محققان ایرلندی به بررسی فواید مصرف شیر مادر در مقابله با عفونت ها و بیماری های خفیف در بزرگسالان پرداختند، یعنی مشابه تأثیری که شیر مادر بر روی نوزادان دارد.
این پژوهش می گوید از شیر مادر می توان برای کمک به تسکین بیماری های پوستی مانند اگزما و درماتیت استفاده کرد.

گرچه برای بسیاری کار عجیبی محسوب می شود، اما کارشناسان می گویند اگر زنی شیر خودش را بنوشد، هیچ خطری او را تهدید نمی کند. این امر در مورد مصرف شیر یک فرد مورد اعتماد هم صدق می کند.
سارا اوکلی، پرستار انگلیسی می گوید: «مطمئناً قصد کورتنی کارداشیان از اینکه برای برطرف کردن حالت تهوعش از شیر خودش خورده، صدمه زدن به خودش نبوده.»
این پرستار معتقد است که اگر شیر انسان آنقدری مغذی هست که بتواند به رشد یک نوزاد کمک کند، بنابراین برای کودکان و بزرگسالان هم مغذی است.
او می گوید: «هیچکس ارزش غذایی شیر گاو یا بز یا شیرهای گیاهی را زیر سؤال نمی برد. برای همین درک نمی کنم که چرا دائماً درباره ی ارزش غذایی شیر انسان سؤال می شود، شیری که طی میلیون ها سال به گونه ای تکامل پیدا کرده که بهترین و کامل ترین تغذیه را برای نوزاد انسان فراهم کند.»
به گفته ی او، گرچه کار عجیبی تلقی می شود، اما حتی تغذیه ی فرزند تا سن ۷ سالگی با شیر مادر هم «از جهت بیولوژیکی» امری «کاملاً نرمال» محسوب می شود.

با این حال، سرویس سلامت ملی انگلیس می گوید گرچه تغذیه ی نوزاد با هر مقداری از شیر مادر مفید است، اما به طور خاص، تغذیه ی نوزاد طی ۶ ماه نخست زندگی اش است که مزایای بیشتری برای او دارد.
تداوم تغذیه ی فرزند با شیر مادر تا یک یا دو سالگی، مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت هم هست.
سارا اوکلی می گوید: «شیر انسان حاوی آنتی بادی هایی است که از نوزاد یا کودک در برابر عفونت ها محافظت می کنند، امری که از اهمیت زیادی در سال های اولیه ی زندگی برخوردار است، چون تا ۷ سالگی طول می کشد تا دستگاه ایمنی بدن به طور کامل شکل بگیرد.»
با این حال، او هشدار می دهد که باید مطمئن شد که شیر مادر عاری از بیماری یا دارو است و به درستی نگهداری شده است.
شیر مادر می تواند حتی ناقل بیماری هایی مانند هپاتیت B، اِچ‌آی‌وی و سفلیس باشد.
این امر درمورد مواد مخدر و داروها هم صدق می کند که می توانند از طریق شیر مادر منتقل شوند.
سارا اوکلی می گوید: «اگر کسی شیر خودش را مصرف کند، خطری او را تهدید نمی کند. اما اگر فردی – از هر سنی، چه نوزاد باشد و چه یک سالمند – شیر شخص دیگری را مصرف کند، ریسک انتقال بیماری وجود دارد. به همین دلیل است که شیرهای مادری که به بانک های ذخیره ی شیر مادر برای نوزادان بیمار یا نارس اهدا می شوند را آزمایش و پاستوریزه می کنند. همانطور که شیر پاستوریزه نشده ی گاو هم می تواند ناقل بیماری باشد و به همین دلیل هم برای اینکه برای انسان قابل مصرف باشد آن را پاستوریزه می کنند. بنابراین هر کسی که قصد مصرف شیر شخص دیگری را داشته باشد، باید از سالم بودن آن شخص مطمئن باشد و شیر او را پاستوریزه هم کند، کاری که در خانه هم قابل انجام است.»
بیشتر بخوانید:
مادر آمریکایی که به همسرش شیر می دهد می گوید با این کار به هم نزدیک تر شده اند!
مادری که از شیر خود صابون و کرم «ضد پیری و خشکی پوست» می سازد و می فروشد

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط بانک و بیمه | بیما در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید